KONYA / SELÇUKLU - Şehit Teğmen Bayram Olgun İmam Hatip Ortaokulu

Haz

Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul Müdürlüğümüz tarafından destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik Konya iline motivasyon amaçlı bir gezi düzenlenmiştir. Bu gezi kapsamında Bilim Merkezi, Kelebekler Vadisi, Konyaspor Stadyumu, Mevlâna Türbesi, Panorama Müzesi, Alaeddin Tepesi ziyaret edilmiştir. Bilim Merkezi görevlileri tarafından yapılan deneysel ve uygulamalı etkinlikler öğrencilerimizi denemeye ve keşfetmeye teşvik etmiş ve bu sayede bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getirmişlerdir. Öğrencilerimiz, Panorama Müzesini ziyaret ederek ilimizin tarihi hakkında bilgi edinmişlerdir. Öğrencilerimiz son olarak da Mevlâna Müzesinin avlusuna "Dervişân Kapısı"ndan girip derviş hücrelerini, matbah ve Hürrem Paşa Türbesi'ni ziyaret etmiş ve Hâmûşân (Susmuşlar) Kapısı’ndan bu kültür dolu yolculuklarını sona erdirmişlerdir.

Haz

İZ BIRAKAN ŞİİRLER, ŞAİRLER...

Şiirin tanımını yapmak çok zordur ki her şair şiiri farklı tanımlamıştır. Şiir bir aynadır, insanın iç dünyasının bir yansımasıdır.Aslında şiir, insanın ta kendisidir.

Peki ya şiirleri var eden şairlerimiz...Hangi birinden bahsedelim ki? Kılıçlarıyla kaleleri fethederken kalemleriyle de gönülleri fetheden Fatih'ten Süleyman'dan, Yavuz'dan mı? Yunus Emre'den,Mevlana'dan, Mehmet Akif'ten mi?Orhan Veli'den,Cahit Sıtkı'dan mı?..

Bizler de bu bağlamdan yola çıkarak öğrencilerimizin duygu ve düşünce dünyalarını zenginleştirebilmek,onlarda şiir zevki oluşturabilmek ve değerli şairlerimizi onlara tanıtmak adına 6, 7 ve 8. sinif şubelerimizde şiir dinletisi düzenledik.

Şiir okumaya ve dinlemeye ilgi duyan öğrencilerimiz Mehmet Akif Ersoy, Sezai Karakoç, Arif Nihat Asya, Necip Fazıl Kısakürek gibi değerli şairlerimizden şiirler okudular.Öğrencilerin seslendirdiği şiirler, arkadaşları tarafından da ilgi ve beğeni ile karşılandı.